Dit jaar nog start campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in De Ronde Venen

Geplaatst op: 08 september 2017

CIF heeft vandaag aangekondigd dit jaar te starten met de glasvezelcampagne ‘Glasvezel buitenaf’ in De Ronde Venen. Het gaat in De Ronde Venen om zo’n 2.600 adressen. Inwoners zijn door DICO Snel Internet Buitengebied al voorbereid op de komst van glasvezel. Eerder gaf 70% van de inwoners in het buitengebied aan, bereid te zijn over te stappen als er een aanbod komt. CIF gaat dan ook d.m.v. de samenwerking met de gemeente en DICO Snel Internet Buitengebied, hieraan opvolging geven.

Wethouder Anco Goldhoorn van De Ronde Venen: ,,Goed nieuws dat CIF de glasvezelcampagne in De Ronde Venen start. Als gemeente hebben we ons hier hard voor gemaakt, we zijn de eerste gemeente in Utrecht-West waar CIF start. Ik weet zeker dat ook veel inwoners van het buitengebied blij zijn glasvezel voor hen een stap dichterbij is gekomen. Een snelle internetverbinding is tegenwoordig een eerste levensbehoefte en levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in het buitengebied.’’

Aanbod
Inwoners van De Ronde Venen kunnen voor een glasvezelabonnement kiezen uit de aanbieders Caiway, CBizz, Solcon en WeServe. Daarnaast betalen zij een vastrechtvergoeding van 15,00 euro per maand òf 1900 euro bij eenmalige afkoop. Al bij 50% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden informatieavonden georganiseerd. De bewoners die in aanmerking komen, worden dan per brief uitgenodigd.

Samenwerking
Ook de provincie Utrecht hecht grote waarde aan de beschikbaarheid van snel internet en heeft daarom vorig jaar het initiatief genomen om de aanleg van snel internet in het buitengebied te stimuleren. Dit onder voorwaarde dat de gemeenten en bewoners zelf hierbij een actieve rol zouden vervullen.

Vraag glasvezel buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van CIF. In Overijssel en Gelderland is CIF na 13 succesvolle campagnes druk bezig met de aanleg. Vandaag kondigde CIF niet alleen aan in De Ronde Venen te zullen starten, maar ook in gebieden op de Veluwe en in West Gelderland en O-gen gebied ontvangen een aanbod. Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.