Snel Internet in het buitengebied van De Ronde Venen. De stand van zaken.

Geplaatst op: 09 mei 2017

De voortgang
Vorig jaar in juni zijn we over de 60% gegaan van de aantal inschrijvingen voor snel internet in het buitengebied van de gemeente De Ronde Venen, medio september gevolgd door Nieuwkoop met 57%.  Met deze mooie getallen zijn we naar CIF gegaan, een investeringsfonds van Bouwfonds en een aantal Nederlandse pensioenfondsen. Deze aantallen voor De Ronde Venen en Nieuwkoop zijn interessant voor een partij als CIF die ook nog 5 service providers op zijn netwerk heeft.
De voortgang ging tot december afgelopen jaar voortvarend. Helaas moest CIF zoals op de website van DICO en de nieuwsbrief vermeld een pas op de plaats aankondigen waardoor een vertraging ontstond in de bestaande projecten en toekomstige projecten.

Hierdoor zijn wij in februari helaas buiten de boot gevallen met de projecten voor de volgende batch van 30.000 woningen en bedrijven die CIF in het najaar gaat aansluiten. CIF heeft wel de intentie om De Ronde Venen en Nieuwkoop mee te nemen in een volgend cluster met woningen die in september bekend gemaakt gaat worden. Als de keuze gevallen is om De Ronde Venen en Nieuwkoop mee te nemen dan zal daarna de fase 4 van het project, de abonnementsverkoop gaan plaatsvinden. De aanleg zal op zijn vroegst in 2018 starten.

Gesprek met CIF
In juni is er voor de ambassadeurs van De Ronde Venen en Nieuwkoop een avond samen met CIF, waar CIF in gesprek met de ambassadeurs de plannen en intenties zal toelichten.

Onze inzet blijft echter onverminderd om van het initiatief een succes te maken en iedereen die dat wenst zo snel mogelijk van glasvezel te voorzien, daarmee kijken we natuurlijk ook naar alternatieven.